RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Ще одна область посилює карантин: що буде під забороною

У п'ятницю, 19 червня, в Житомирській ОДА вирішили посилили карантин через погіршення ситуації з поширенням епідемії коронавірусу в регіоні. В області заборонили роботу оздоровчих таборів, проведення масових заходів, а також посилили контроль за дотриманням карантинних норм в приміщеннях та громадському транспорті.

Про це за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

Чиновники відзначили, що після ослаблення карантинних обмежень в області показники епідемічної ситуації в області погіршилися. Зокрема, інцидентність складає 13,42, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я – 3,08%; кількість ПЛР та ІФА тестів – 27,24.

Враховуючи дані показники в ОДА ухвалили рішення:

  • посилити контроль за дотримання населенням карантинних норм в приміщеннях та громадському транспорті, зокрема використання засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів), дотримання соціальної дистанції між громадянами, використання дезінфікуючих засобів;
  • заборонити роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області;
  • заборонити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб;
  • заборонити роботу закладам громадського харчування, ресторанного бізнесу та кафе, окрім надання послуг з харчування лише на відкритих, літніх майданчиках;
  • проводити релігійні заходи, богослужіння за умов дотримання карантинних норм.

Також в області будуть жорсткіше перевіряти дотримання заходів безпеки під час перевезень громадян міським, приміським та міжміським транспортом, а також роботу ринків та магазинів щодо дотримання карантинних заходів, а уразі виявлення порушень – діяльність цих об'єктів може бути зупинена.

Нагадаємо, 19 червня під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася друга хвиля коронавірусу.

Станом на ранок п'ятниці, 19 червня, Україна поставила черговий антирекорд з захворюваності на коронавірус - за добу зафіксовано 921 новий випадок COVID-19.

До слова, в Львівській області ухвалили рішення про продовження карантину через COVID-19 через велику кількість нових випадків захворювання. Карантин на Львівщині наразі продовжено до 22 червня.