RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Це знущання, знання на нулі: українці вибухнули гнівом через онлайн-навчання для школярів

Батьки українських школярів висловили своє невдоволення онлайн-навчанням, яке в країні ввели через пандемію коронавірусу. Не виключено, що з початку року в школах також залишать дистанційне навчання.

У коментарі "Апострофу" батько школяра із Запоріжжя розповів, що такий формат складно назвати онлайн-навчанням.

"Дітям просто надсилали простирадла завдань, їх виконання контролювалося абияк, пояснити нову тему через Zoom (сервіс відеоконференцій, - "Апостроф"), не всі вчителі були в стані. Це був повний бардак, і, коли він нарешті закінчився, ми з дружиною і сином зітхнули з полегшенням. Але тепер, по всій видимості, цей бардак повернеться", - сказав він.

За словами чоловіка, онлайн-навчання - знущання і над дітьми, і над батьками. Він звернув увагу на те, що якість такої форми освіти на нулі, а дітей за фактом вчили батьки, а не вчителі.

"Але цього явно недостатньо для якісного засвоєння шкільної програми. Участь же школи була тільки в тому, щоб виставити завдання на сайті школи і перевірити відіслані виконані завдання", - сказала "Апострофу" мати школярки з Харківської області.

Батьки переживають, що їхні діти не будуть розвиватися через таку освіту і незабаром стануть "тупими дикунами".

"Якщо в молодшій школі батьки ще можуть хоч якось пояснити дитині предмет, то за старшу дочку я мовчу. А якщо в сім'ї троє і більше дітей, це ж можна звихнутися з уроками. Я вважаю, що вчитель для того і є, щоб навчити, і щоб у дитини був живий контакт з ним. А онлайн уроки діти особливо дивитися не хочуть і вникати в них теж не поспішають. Ну були ж і раніше страшні хвороби, війна, голод, але в школу діти ходили і отримували знання... А корона у нас вже ніде не дінеться - це назавжди. і що, все закриваємо і спокійно деградуємо", - поскаржилася киянка Оксана Сергієнко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Діти стануть тупими дикунами: що кажуть батьки про онлайн-навчання