RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Де можна дешево відпочити на Чорному морі: маршрут, умови і ціни

Багатокілометрові піщані пляжі на Кінбурнському півострові в межах Миколаївської та Херсонської областей приваблюють туристів відсутністю суєти і порівняно низькими цінами.

"Апостроф" зібрав корисну інформацію для тих, хто має намір насолодитися морськими просторами і природою Кінбурнської коси.

Ця частина суші шириною 10 і довжиною близько 40 кілометрів з одного боку омивається морською водою, з іншого - прісними водами Дніпра. Коса покрита трав'янистою рослинністю, сосновим і дубовим лісом.

Проживання

У селі Покровське можна оселиться на базі відпочинку на відстані 800 метрів від моря. Є номери з вигодами (душ, туалет, кондиціонер) і економ-варіанти (зручності на території бази відпочинку). Тип розміщення: 2, 2 + 1, 2 + 2 Вартість проживання - від 90 гривень на добу з однієї людини. Харчуватися можна в їдальні на базі або готувати їжу самостійно

У зоні кемпінгу можна можна зупинитися в наметовому містечку. Тут пропонують 2-х, 3-х і 4-х місні намети. У комплекті йдуть матраци, подушки, ковдри (постільна білизна надається за окрему плату). В середньому оренда намету коштує від 100 грн на добу. Серед зручностей: душ, вбиральня, Wi-Fi, а також є можливість замовити харчування.

На Кінбурнській косі також є продуктові магазини. Однак, ціни там вищі, ніж на материку.

Розваги і відпочинок

Головною привабою Кінбурнської коси є місцева флора та фауна, частина півострова - біосферний заповідник. Також туристів приваблюють давні соляні промисли, де видобувають сіль відкритим способом.

Для любителів цілющих грязей на Кінбурнській косі є близько 150 спеціальних водойм.

Пам'ятниками історії є залишки турецької фортеці недалеко від села Покровського, яка була зруйнована під час російсько-турецької війни. Ще одна споруда з тих часів - церква Святої Покрови в самому селі. Ще одну старовинну церкву на Кінбурнській косі можна побачити поблизу села Геройське.

Також туристи можуть замовити екскурсії або човен, щоб відвідати колишнє старогрецького поселення Борисфен на острові Березань.

Маршрут

Кінбурнська коса розташована в Очаківському районі Миколаївської області. До неї приблизно 4-7 км від Очакова, добиратися потрібно на катері, автобусом або машиною з боку Херсона через село Геройське.


Як раніше повідомляв "Апостроф", так звані Вільногірські Мальдіви в Дніпропетровській області - піщані пляжі поряд з водоймою, яка утворилася на місці колишнього кар'єру - заповнили відпочивальники.