RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Вчені виявили найефективніший засіб боротьби з коронавірусом

Американські вчені виявили набір антитіл до нового коронавірусу, які здатні значно поліпшити стан хворого COVID-19 на ранніх стадіях, а також запобігти ризику зараження.

Про це пишуть "Факти" з посиланням на медичний центр Ірвінга при Колумбійському університеті в Нью-Йорку (CUIMC).

При роботі з декількома пацієнтами, хворими COVID-19, вчені змогли виділити антитіла, які, за їх твердженням, є на цей момент найбільш дієвими в боротьбі з коронавірусом.

"Ми вважаємо, що пацієнти в важкому стані протягом довшого часу піддавалися впливу більшої кількості вірусних частинок, що дозволило їх імунній системі виробити більш сильну реакцію", - підкреслив керівник дослідження, професор медицини в Колумбійського університету Девід Хо.

За словами фахівців CUIMC, ці антитіла можуть бути "у великій кількості" відтворені у вигляді ліків фармацевтичними компаніями. Отриманий препарат, як стверджують вчені, можна буде застосовувати "для лікування пацієнтів, особливо на ранніх стадіях" хвороби, а також для "профілактики захворювання, в тому числі у літніх людей".

Крім цього вони розповідають, що створення препарату на основі антитіл в середньому займає менше часу, ніж створення вакцини або звичайних ліків. У повідомленні вказується, що на цей момент ефективність антитіл підтверджена декількома випробуваннями на тварин, які продовжаться найближчим часом, щоб згодом вчені могли протестувати препарати на людях.

Як писав "Апостроф", в Новому Орлеані провели серію розтинів тіл жертв коронавіруса і прийшли до висновку, що пошкодження серця пацієнтів з COVID-19 - це не очікуване типове запалення серцевого м'яза, пов'язане з міокардитом, а скоріше унікальний патерн загибелі клітин.