RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

Єрмак відповів на рішення Росії відмовитися від переговорів щодо Донбасу

Росія веде дипломатичні ігри, кажучи про безперспективність подальших переговорів щодо Донбасу.

Про це заявив курівник Офісу президента України Андрій Єрмак в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що переговорний процес триває. За його словами, переговорний процес з питання Донбасу непростий, складний, в'язкий, але сьогодні його якісно переформатували, і Україна зайняла проактивну і більш жорстку позицію.

"Треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін. Розуміти потенційні ризики будь-якої ініціативи і те, що обставини постійно змінюються. Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивний позицію. І лист пана Козака, на мій погляд, - це скоріше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін переговорів хоче посилити свої позиції і перехопити ініціативу ", - сказав Єрмак агентству.

Крім цього, на його думку, говорити про припинення переговорів немає ніякого сенсу. Єрмак вказав, що сьогодні вже четвертий день тиші на Донбасі, і це - прямий результат роботи саме Тристоронньої контактної групи в Мінську і Нормандського формату.

"Це як раз свідчить про велику ефективність переговорів, незважаючи на всі складнощі, які виникають в процесі", - вважає він.

Єрмак підкреслив, що українська сторона знаходиться в діалозі і прагне до результату.

"Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, - це нормально, це дипломатія. І це - переговорна психологія. Треба це розуміти і спокійно ставитися до подібних листів і їх інтерпретацій", - зазначив він.

Як писав "Апостроф", замголови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який курирує в Кремлі український напрямок, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України (зокрема, голові Офісу президента Андрію Єрмаку). У посланні політик назвав переговори щодо Донбасу на рівні радників безглуздими і запропонував відмовитися від цього формату , в рамках якого він зустрічався, зокрема, з Єрмаком.