RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Суд заборонив "БІО ЕНЕРДЖИ ДНІПРО" будувати біогазову електростанцію в Дніпропетровській області - ЗМІ

Окружними судом міста Києва 18 серпня було прийнято рішення про скасування дозволу на будівництво біогазової електростанції на території Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області.

Про це йдеться в документах з суду, які опинилися в розпорядженні редакції УНІАН.

Поряд з центральною станцією аерації КП "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" компанія "БІО ЕНЕРДЖИ ДНІПРО" планувала переробляти осади стічних вод Центральної станції аерації КП "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" в кількості до 2200 т/добу і курячий послід в кількості до 140 т/добу для отримання електроенергії. Будувати біогазову електростанцію потужністю 4,8 МВт планували на території Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області. Крім переробки, комплекс призначався для прийому і зберігання курячого посліду. Жителі навколишніх сіл побоювалися, що таке "сусідство" може привести до зараження води і погіршення екологічної ситуації.

Будівництво проводилося в близькості від населених пунктів (в 100 метрах від житлових будинків садових товариств; в 350 метрах від с. Кам'янка; в 450 метрах від с. Ракшівка і в 3000 метрів від с. Дніпрове), а також всього в 260 метрах від річки Мокра Сура.

Позов проти будівництва було подано вуличним комітетом села Дніпрове, який вважав, що громадські слухання були фейковими, і проведені без врахування думки місцевих жителів. Також за інформацією позивача, дозвіл на будівельні роботи було видано з порушеннями законодавства, оскільки в момент видачі були відсутні результати оцінки впливу на навколишнє середовище.