RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Кива збирає в свою організацію екс-беркутівців, які брали участь у розстрілах на Майдані - ЗМІ

Керівник групи активістів організації "Патріоти - За життя", яка була атакована націоналістами на трасі Київ-Харків 27 серпня, Олег Мартиненко виявився офіцером "Беркута" часів Януковича і брав участь в розгоні демонстрантів під час Революції Гідності.

Про це пише "Цензор".

Зараз Мартиненко очолює приватну охоронну фірму "Шторм", яка належить соратникам лідера ОПЗЖ і займається рекрутингом активістів до лав організації Іллі Киви "Патріоти - За життя".

У Facebook Мартиненко публікує пости на тему "Русского мира" та вітає друзів з днем створення "Беркута". Після викриття журналістів, він видалив зі своїх акаунтів інформацію.

Крім Мартиненко, в оточенні Киви був виявлений ще один колишній "беркутівець" - Олександр Візир. Він приєднався до охорони лідерів ОПЗЖ після розформування підрозділу "Беркут" в 2014. Саме Візир є організатором полтавського з'їзду "Патріотів - За Життя", після якого і стався інцидент з автобусом на трасі Київ-Харків 27 серпня.

27 серпня на трасі Київ-Харків сталося зіткнення між націоналістами і активістами організації "Патріоти - За Життя". В результаті зіткнення декілька соратників Іллі Киви потрапили в лікарню. 16 нападників були затримані і отримали 60 діб СІЗО без права застави в якості запобіжного заходу. "Патріоти - За Життя" - організація, яка позиціонує себе як бойове крило ОПЗЖ. Члени організації оголосили своєю метою "наведення порядку на вулицях заради миру" і боротьбу з "радикалами". Формальним керівником і головним представником організації є народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.