RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Стало відомо, чого українці бояться більше - коронавірусу чи кризи: дані опитування

Більшість українців більшим ризиком від епідемії коронавірусу вважають економічні наслідки цієї кризи, ніж небезпеку самого захворювання.

Як повідомляє "Апостроф", про це свідчать опубліковані результати опитування, яке проводила соціологічна група "Рейтинг" 3-6 вересня 2020 року.

Судячи з опитування, українці бояться економічної кризи через пандемію майже в два рази більше, ніж коронавірусу. З цього приводу 61% українців висловили побоювання через економічні наслідки, тільки 29% більше бояться хвороби.

Також більшість українців (57%) переконані, що причиною економічної кризи цієї осені може стати некомпетентність влади. Ще 26% причину бачать в загостренні епідемії коронавірусу, 8% - в продовженні війни в Донбасі.

Заходи, які застосовує влада для боротьби з коронавірусом, 45% опитаних вважають оптимальними, 23% - занадто м'якими, 18% - навпаки занадто жорсткими.

Учасниками опитування було 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше опитування, організоване Київським міжнародним інститутом соціології, показало, що більшу частину українців лякають економічні наслідки карантину через коронавірус, а також турбує здоров'я близьких.