RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Дніпрі з ініціативи Загіда Краснова відбувся міжнародний "Медичний міст"

У Дніпрі на базі одної з найпрестижніших медичних установ України, ДІВЕТІНа, відбувся масштабний міжнародний медичний форум з проблем COVID-19.

Провідні ізраїльські фахівці поділилися прогресивними методами лікування коронавірусу з колегами з Дніпра, а також лікарень області.

Ініціатором "Медичного моста" став лідер партії "Громадська сила" Загід Краснов.

Через карантинні обмеження зустріч проходила в режимі відеоконференції, але як тільки ситуація з COVID-19 стабілізується, делегація з Ізраїлю заявила, що особисто прибуде в Дніпро. Подібний обмін досвідом викликав великий ажіотаж серед медичних працівників, які мали можливість задати питання колегам з Ізраїлю щодо нюансів роботи з пацієнтами.

Перед початком роботи форуму Загід Краснов подякував лікарям за їх самовіддану працю і зазначив, що тільки системний підхід може поліпшити якість медицини в Україні.

"Всі ми знаємо, що наші лікарі мають чудову базову підготовку, досвід і кваліфікацію. Їм не вистачає тільки європейського оснащення. Не випадково будь-яка країна світу з розпростертими обіймами запрошує українських лікарів до себе на роботу, - зазначив лідер "Громадської сили". - Тільки системний і комплексний підхід може поліпшити якість медобслуговування городян. Це відремонтовані лікарні, сучасне обладнання і передові методики лікування. Сьогодні ми за свої гроші робимо капітальні ремонти в лікарнях і закуповуємо обладнання. Такі "мости" між лікарями дозволять нам впроваджувати інноваційні методи лікування".

Як підкреслила представник ДІВЕТІНа Наталя Савіна, такі зустрічі дають можливість українським лікарям актуалізувати знання щодо проблеми коронавірусу, а також інших питань галузі та виробити ефективні методи лікування.

"У нас відбувся перший з низки міжнародних форумів, який був присвячений проблемам лікування та діагностики коронавірусної інфекції та інтенсивної терапії. Це проблема всіх лікарів світу, всі зусилля кинуті, щоб знайти нові методи діагностики, перспективи вакцинації і профілактики, - сказала вона. - Ми мали можливість поспілкуватися з представниками медичної спільноти найбільш розвиненої в галузі медицини країни - Ізраїлю. Ми обмінялися досвідом, отримали рекомендації. Всі ці методи реально впровадити і в умовах наших лікарень. Ми вдячні Загіду Краснову, що організував такий форум".

Під час відеоконференції обговорювалися проблеми медиків - управління лікарнями в умовах пандемії, інфекційний контроль, протоколи лікування, інтенсивна терапія. По кожній темі була дана інформація з боку ізраїльських лікарів, а українські лікарі уточнювали питання нюансів застосування препаратів, загальної терапії і т.д.

Це перший такий форум, але, за словами Загіда Краснова, далі буде.

"Ми ведемо переговори з однією з клінік Гамбурга - міста з великим науковим потенціалом, лікарні якого вважаються одними з кращих в Німеччині. Там є багато російськомовних лікарів, в тому числі з України. У нас спільна мета - щоб жителі Дніпра отримували якісну медичну допомогу і лікувалися за інноваційними методиками. І спільними зусиллями ми цього доб'ємося".