RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Керівнику Слов'янського машзаводу Павлу Придворову загрожує тюремне ув'язнення за держзраду - ЗМІ

У Слов'янську Донецької області назріває новий скандал з політичним забарвленням. Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної торгівлі приватним акціонерним товариством "Слов'янський машинобудівний завод" з Російською Федерацією, яка здійснювалася протягом двох останніх років.

Фігурантом у цій справі проходить голова правління заводу Павло Придворов і ще ряд посадових осіб підприємства, що відповідають за збут продукції, повідомляє "Антикор".

Придворов активно рекламується в місцевих ЗМІ як глава місцевого осередку партії "Опозиційна платформа за життя", яка висуває його на посаду мера міста, що пережило у 2014 році війну.

Дії керівника підприємства розцінюються правоохоронцями як склад злочину проти основ національної безпеки України, а саме ст. 111 "Державна зрада" і карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такого. Готуються обшуки.

Довідка. ПрАТ "Слов'янський машинобудівний завод" - це підприємство в області проектування, виробництва і постачання широкого спектру вантажопідіймальних кранів для різних галузей промисловості, підйомно-транспортного обладнання, технологічного обладнання металургійних заводів, машин і устаткування коксохімічних підприємств, нестандартного обладнання з масою нероз'ємних (тих, що транспортуються) частин до 30 тонн, а також будівельного устаткування і металоконструкцій.

Завод один з найбільших платників податків у слов'янський міський бюджет. У довоєнний період основним ринком збуту була Росія. Після початку бойових дій і розриву економічних зв'язків з РФ різко впав обсяг виробленої та реалізованої продукції. Зараз завод, хоча не завжди вдало, намагається пробитися на ринки Європи та Азії. Спроба нелегальної торгівлі з Росією є скоріше вимушеним заходом, щоб залишити підприємство на плаву.