RU  UA

Інавгурація Лукашенка, атака на сайт Нацполіції та підрив військових на Донбасі: головні новини 23 вересня

Самоінавгурація Лукашенка, хакерська атака на сайт Нацполії та підрив українських військових на Донбасі. Про це і не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Таємна інавгурація Лукашенка

Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в білоруському Палаці Незалежності. Громадяни Білорусі про захід нічого не знали. Сьома інавгурація Лукашенка уперше пройшла під грифом секретності. Сотні обурених білорусів знову вийшли на вулиці - по всій країні стартували безстрокові акції протесту. Силовики застосували проти мітингарів водомети. У країні знову розпочалися масові затримання протестувальників.

Атака хакерів на сайт Нацполіції

Офіційний сайт Національної поліції України атакували хакери - ресурс не працює від самого ранку. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом несанкціонованого втручання у роботу сайту. Обставини зламу з'ясовують співробітники кіберполіції. Зловмисникам загрожує до шести років тюрми.

Підрив військових на Донбасі

Двоє українських військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на Донбасі. Армійці отримали осколкові поранення, нині вони у лікарні. Незважаючи на те, що вчора бойовики дотримувалися режиму тиші, від ранку вони один раз порушили домовленості про припинення вогню. Бойовики випустили в районі населеного пункту Водяне беспілотник.