RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Коли в Україні переходять на зимовий час: дата і поради лікарів

В останню неділю жовтня, о 4:00 25 жовтня, Україна традиційно перейде на зимовий час - стрілки годинників переведуть на годину назад.

"Апостроф" розповідає, для чого потрібен перехід на зимовий час і як підготувати організм до зміни часу.

Перехід з літнього часу на зимовий і навпаки потрібен для того, аби заощаджувати електроенергію. І хоча в Україні лунали заклики позбутися цього анахронізму радянського часу, поки що в нашій країні ще залишається така практика.

Медики стверджують, що збій у часі може негативно позначитися на загальному самопочутті, настрої, викликати безсоння, надмірну стомлюваність - аж до депресії. В цей час починають загострюватися хронічні захворювання і суттєво падає працездатність.

Фахівці радять починати підготовлювати організм за два тижні до дати переведення годинників. Для цього потрібно кожного дня поступово зміщувати час відходу до сну і ранкового підйому.

Щоб зменшити стрес від переходу на зимовий час, лікарі рекомендують спати вночі не менше 7-8 годин, збалансовано харчуватися і більше гуляти на свіжому повітрі. Також в цей час краще перейти на легку їжу, відмовитися від алкоголю, бадьорливих напоїв та куріння.

Зауважимо, що на 25 жовтня в Україні призначено місцеві вибори, тому треба особливо уважно стежити за ходом часу. Також варто бути уважними тим українцям, хто 25 жовтня планує відправитися у подорож - у квитках, на табло вокзалів і аеропортів буде зазначено вже новий час.

Як повідомляв "Апостроф", синоптики прогнозують, що зима 2020-2021 року в Україні буде аномально теплою, морози очікуються тільки періодично.