RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Потрібно визначити правила гри: в Нацполіції висловилися про легалізацію проституції і наркотиків

Глава Національної поліції Ігор Клименко розповів про своє ставлення до легалізації легких наркотиків, зброї та проституції.

Про це він повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Що стосується легалізації зброї і наркотиків, Клименко вважає, що вона не на часі в умовах війни, яка йде на сході України.

"Що стосується наркотиків і зброї, то негативно. Тому що треба спочатку закінчити війну. Кількість зброї, яка вилучається поліцією щотижня, вражає. Тому треба навести спочатку порядок з тією зброєю, що у нас є. Що стосується наркотиків, то у мене є кілька цифр, які важливо почути. Так, з початку року поліція вилучила вже 2,6 млн доз наркотиків", - сказав він.

Глава Нацполіціі додав, що декриміналізація вживання марихуани в медичних цілях має бути чітко визначена законом.

"Але на сьогоднішній день будь-яка легалізація дасть можливість медичним корпораціям під цю марку зробити певні речі або певні дії, які потім позначаться на наших дітях", - зазначив Клименко, додавши, що в Україні деякі діти стають наркоманами з 11 років.

Що стосується легалізації проституції, то на його думку, про це можна говорити, за умови чіткого визначення державою "правил гри" на цьому ринку.

"Але це повинна бути широка громадська дискусія. Я не боюся про це сказати, тому що ця проблема існувала, існує і буде існувати в усьому світі. І Україна тут не виняток", - резюмував Клименко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник глави МВС Антон Геращенко заявляв, що питання легалізації легких наркотиків і проституції в Україні можна було б винести на референдум.