RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Коли в Україні стартує опалювальний сезон: головна умова і ціни на тепло

Уже в цьому місяці в Україні почнеться опалювальний сезон. Централізоване опалення включають, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів не піднімається вище +8 градусів.

"Апостроф" розповідає, коли почнуть подавати тепло і яких цін за опалення чекати в цьому опалювальному сезоні.

Тепло в житлові будинки можуть подати раніше, ніж в об'єкти комунальної сфери. В Україні соціальні об'єкти починають опалювати, коли температура всередині будівлі не піднімається вище +16 градусів.

В Україні плата за опалення становить левову частку комунальних платежі в цілому - близько 70%. Таким чином з початком опалювального сезону цифри в платіжках різко зростуть.

Разом з тим, плата за опалення залежить від вартості газу і буде змінюватися щомісяця. Блакитне паливо подорожчає вже в жовтні. І, хоча в листопадових платіжках, ймовірно, подорожчання буде ще не так відчутно, то вже в зимові місяці ціна на газ може досягти 5,8-7 грн за кубометр. Це призведе до підвищення плати за тепло.

Як повідомляв "Апостроф", майбутня зима може принести українцям підвищення тарифів на опалення на 15-16% в порівнянні з початком опалювального сезону.