RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вчені з'ясували, скільки коронавірус може жити на шкірі

Команда вчених з Медичного університету префектури Кіото в Японії провела дослідження, за допомогою якого було встановлено, що новий коронавірус може зберігатися на шкірі людини до 9 годин - в чотири рази довше, ніж вірус грипу А.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

Щоб не заражати здорових добровольців, з метою дослідження було отримано людська шкіра з зразків судово-медичної експертизи. Клітини шкіри були змішані із зразками коронавірусу і вірусу грипу А, який також поширюється повітряно-крапельним путьем і при контакті з людьми.

Результати показали, що вірус грипу живе на шкірі приблизно 1,8 години. Час виживання коронавірусу на шкірі людини склав близько дев'яти годин, що значно більше, ніж у штаму грипу.

"Ці результати показують, що SARS-CoV-2 має помітно більш високу стабільність на шкірі людини, ніж [вірус грипу A]", - пишуть автори.

При змішуванні зі слизом із зразків верхніх дихальних шляхів коронавірус жив близько 11 години в порівнянні з 1,69 годинами для вірусу грипу.

В кінці екперімент обидва віруси були повністю інактивовані протягом 15 секунд за допомогою дезинфікуючого засобу для рук, що містить 80% спирту.

Вчені з Медичного університету префектури Кіото в Японії стверджують, що інформація про час виживання вірусу на шкірі може допомогти в розробці підходів до запобігання передачі через контакт і показує, наскільки важливо мити руки.

"Таким чином, це дослідження може сприяти розробці більш ефективних стратегій контролю в контексті COVID-19, щоб запобігти виникненню другої або третьої хвилі цієї пандемії", - зауважили автори дослідження.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дослідний центр "Фонд Освальдо Круза" в Латинській Америці показав детальні фото моменту зараження клітини здорового організму смертельним коронавірусом.