RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Представники Пальчевського зірвали мирний пікет проти сексизму

Представники політичної сили "Перемога Пальчевського" вчинили напад на киянок, які пікетували офіс партії 18 жовтня.

Тут зібрався мітинг, учасники якого виступили проти сексизму з боку кандидата на пост мера Києва, повідомляє агентство "Українські новини".

За словами учасниць акції, вони натрапили на ряд нетолерантних висловлювань Пальчевського на адресу жінок.

"Ми обговорювали негідну сексистську поведінку Андрія Пальчевського в жіночій групі в соцмережі, де йдеться про політиків. І зрозуміли, що треба діяти", - розповіла активістка Катерина.

"Пальчевський постійно видає себе за мачо, "переможця", але поливає брудом всіх дівчат. Ми вирішили відкрито заявити, що людина з такими вузьколобими домостроєвськіми поглядами на світ не має морального права зайняти крісло мера. І варто попередити киян не голосувати за сексиста", - кажуть інші учасники акції.

На акцію активісти взяли з собою банери з гаслами "Кинув дружину - кине Київ", "Андрюша, тримай свій сексизм у себе в штанях" і іншими.

Коли активістки озвучили свої тези, з офісу партії вийшло близько 15 осіб, які почалчи всіляко перешкоджати проведенню заходу. Представники Пальчевського загороджували телекамери, заважали роботі журналістів, штовхали активісток, виривали мегафон з рук і порвали плакати. В результаті пікет тривав кілька хвилин і був достроково завершений.

"Ми в черговий раз побачили ставлення Пальчевського до жінок. Якщо зараз, ще не ставши мером, він заохочує розгони мітингів, то нескладно уявити, як він буде себе вести, якщо прийде до влади", - сказала одна з учасниць акції.