RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Українці в 2020 році купили авто на 2 млрд: названо найпопулярніші моделі

За 9 місяців 2020 року українці купили 59,5 тисяч нових автомобілів на загальну суму $1,8 млрд.

Про це стало відомо з даних сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Так, найбільше власників нових автомобілів в Україні стало в липні, тоді українці купили більше 8 тис. машин. Найменше автомобілів купувати в квітні - в цьому місяці зареєстрували лише 3,7 тис. нових авто, що позначено впливом карантинних заходів в країні.

Впродовж січня-вересня цього року українці віддавали перевагу автомобілям бренду Renault - за цей період їх було зареєстровано приблизно 10 тис. штук. Також популярними серед автовласників були автомобілі марки Toyota - їх купили 9 тис. штук і автомобілі марки Kia - в цьому році їх придбали близько 4 тис. штук.

Поряд з цим найпопулярнішою моделлю в 2020 році став кросовер Renault Duster, також часто купували кросовери Toyota RAV4 і Kia Sportage.

В цілому ж за 9 місяців 2020 року було зареєстровано 43 тис. кросоверів - це 72% від загального обсягу авторинку в цьому році. Серед куплених авто частка машин з дизельними силовими агрегатами склала 32%.

Сумарна вартість всіх куплених в Україні в 2020 році авто склала $1,8 млрд, причому майже чверть усіх куплених авто обійшлася їх новим власникам в більш ніж $ 35 тис.

Як повідомляв "Апостроф", експерти назвали найкращі надійні і безпечні авто, які рекомендують водіям-початківцям. Всі вони є переможцями нагороди IIHS TOP SAFETY PICK або TOP SAFETY PICK+, що означає, що ці авто мають хороші оцінки щодо ударостійкості і запобігання лобовому зіткненню.