RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Частина України може піти під воду: кліматолог розповіла, які регіони в небезпеці

Через підвищення рівня світового океану, яке склало 19 см за сто років - період з 1901 до 2010 року, деякі регіони можуть бути затоплені, торкнеться катастрофа і України.

Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, повідомляє "Главред".

За її словами, в Україні може затопити частину узбережжя Азовського і Чорного морів, окупований Крим теж у небезпеці, але там ризик тільки для степової частини, особливо її північних регіонів.

"Наприклад, райони Ізмаїла і Вилково в Одеській області ми взагалі можемо втратити. Однак небезпечне не тільки затоплення території, а й ерозія узбережжя, яку провокують ці процеси", - підкреслила Балабух.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 19 жовтня, в Україну прийде нова хвиля похолодання, температура повітря знижуватиметься.

У той же час народний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що в листопаді в Україну повернеться аномальне для осені тепло, що можна буде назвати ще одним "бабиним літом", але після температура повітря почне знижуватися.