Увірвалися в квартиру: фото, відео і розповідь очевидиці про нові звірства силовиків в Мінську

У Мінську, де не вщухають акції протесту, силовики увірвалися в одну з квартир і жорстоко познущалися над протестуючими

Про це повідомляє TUT.BY.

"Коли колона проходила повз Центральне РУВС, силовики почали підривати світлошумові гранати, стало щось бахкати і ми побігли. Двері в під'їзді були відкриті, забігли і вийшло так, що я була найпершою, стала дзвонити в усі двері. Здається, на другому поверсі нам відкрили дівчата. Люди ховалися за диваном, під диваном, а в шафі - неповнолітні хлопчики", - розповіла Ольга.

За її словами, силовики відразу ж увірвалися і почали затримувати людей. Вона сиділа в кутку, тому не бачила всіх затримань.

"У квартирі я впала, чоловік - на мене і ми плазом добиралися до дивана. ОМОН відразу забрав тих чоловіків, які були біля дверей, а потім прийшли за моїм чоловіком, вдарили кийком", - сказала вона.

Дівчина уточнює, це вона кричить на відео, а на ліжку чоловік, якого жінки просять не затримувати, її чоловік.

За словами Наталії, ще однієї дівчини, яка ховалася, її більше "налякали гранати, а не ОМОН".

"Це вже потім мені розповіли: ОМОН вставив в двері кийок, відіпхнув господиню і зайшов. Їх було троє, сказали: "Забираємо тільки хлопців, баб не чіпаємо". Я була з хлопцем, він зрозумів, що тікати нікуди і добровільно пішов з ними. Більше свого молодого чоловіка не бачила", - згадує дівчина.

Начальник ГУВС Мінгоріспокома Іван Кубрак в ефірі телеканалу "Білорусь 1" заявив, що протестуючі напали на Центральне РУВС Мінська, почали кидати каміння в співробітників органів внутрішніх справ. Силовики прийняли "заходи про припинення протиправних дій" - спецзасоби і фізичну силу.

Як повідомляв "Апостроф", щонеділі після 9 серпня, коли в Білорусі відбулися вибори президента, в столиці країни Мінську та інших містах країни люди виходять на масові акції непокори, протестуючи проти фальсифікації результатів виборів президента, насильства і придушення протестів у країні.