RU  UA

Підрахунок голосів на виборах і заборона абортів в Польщі - головні новини 27 жовтня

Більше 90% дільниць завершили підрахунок результатів голосування на місцевих виборах, в Польщі жінки-депутати зірвали засідання парламенту через заборону абортів, а в Єгипті акула напала на родину українських туристів. Про це і не тільки - в підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Голосування на місцевих виборах

Понад 90% виборчих дільниць по всій Україні завершили підрахунок результатів голосування на місцевих виборах. За даними Центрвиборчкому, у шести областях - Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій та Чернівецькій - повністю опрацювали всі бюлетені. Протоколи та документацію передадуть територіальним виборчим комісіям. Окрім цього, комісії об'єднаних територіальних громад розпочали передачу результатів голосування за депутатів до районних та обласних рад.

Зрив засідання польського парламенту

У Польщі жінки-депутати зірвали засідання парламенту. Політикині обступили місце лідера правлячої партії та вигукували лозунги проти заборони абортів через патологію плоду. Коли до сесійної зали парламенту зайшли охоронці, за жінок вступилися депутати з опозиції. Утім декого з них більше не допустять до засідань.

Напад акули на українців у Єгипті

На сім'ю українців під час відпочинку у Єгипті напала акула. Туристи купалися в офіційно забороненому місці. За інформацією МЗС України, підводним плаванням українці займалися у національному заповіднику Єгипту. Саме там цієї неділі стався напад акули на 12-річного хлопчика та його маму. Травмована дитина перебуває у реанімації лікарні Шарм-ель-Шейха. Хлопчику ампутували руку нижче ліктя, а його маму вже перевели до загальної палати. Усі витрати на лікування постраждалих взяв на себе уряд Єгипту.