RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вчені наочно показали, які маски не захищають від коронавірусу: відео

У США провели дослідження масок з вбудованими клапанами і визначили, що вони не приносять користі для зупинки поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє видання Daily Mail, опублікувавши відео експерименту.

Дослідник із США Стейматс за допомогою високошвидкісної відеокамери зафіксував потоки повітря, які виходять із відкритого рота в масці без клапана і в масці з клапаном. У першому випадку захисний засіб успішно відфільтровував більшість крапель повітря, що видихається, тим самим знижуючи ризик передачі COVID-19.

У той же час маски з клапанами дозволяли струменям повітря, що містить краплі, виходити з маски. Якщо їх буде носити інфікована людина, то зупинити поширення вірусних частинок не вийде.


При цьому дослідник зазначив, що вивчав тільки один тип клапанної маски. Інші конструкції можуть випускати різні потоки повітря.

Також він зауважив, що маски, що не щільно прилягають до лиця, можуть привести до витоку повітря по краях маски, що знижує ефективність так само, як і наявність клапана.

До речі, європейські центри з профілактики та контролю захворювань закликали людей не використовувати клапанні маски, а в деяких містах США їх повністю заборонили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дослідники з Інституту медичних наук Університету в Токіо провели експеримент з масками, розмістивши в лабораторії лицем до лиця два манекена.