RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Вчений оцінив ймовірність повторного зараження коронавірусом: є важливий нюанс

Вчений імунолог Денні Альтманн з Імперського коледжу в Лондоні (Британія) заявив, що людина може повторно заразиться коронавірусом.

Про це повідомляє Daily Mail.

За його словами, в світі офіційно було підтверджено близько 25 випадків, коли люди вдруге заражалися COVID-19. Але багато дослідників відзначають, що це відбувалося набагато більше разів, ніж відомо.

Тому не варто применшувати таку ймовірність, хоча вона нижча, ніж шанс підхопити вірус вперше. Вчений підкреслив, що захворіти двічі може кожен десятий. Тому всі, хто одужав, повинні ставитися до цього серйозно і не нехтувати протиепідемічними правилами.

Медики відзначають, що ті, хто заразилися вдруге, ймовірно, перенесуть хворобу набагато легше. Але сам Альтманн назвав це спірним питанням.

Дослідження показали, що пацієнти, у яких був позитивний результат на COVID-19, а потім негативний, пізніше дали позитивний результат вдруге з генетично іншою версією вірусу, що означає, що в їх організм потрапив новий штам. Люди з більш сильним імунітетом після першого зараження з більшою ймовірністю зможуть побороти інфекцію вдруге.

Як повідомляв "Апостроф", відомий український педіатр Євген Комаровський вважає, що деякі люди мають вроджений імунітет до коронавирусной інфекції.