RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Адвокат Болдін намагається через суд заблокувати вибори ректора ОНМедУ, щоб не допустити програшу Дубініної - ЗМІ

В Одесі колишній чиновник, адвокат Максим Болдін "подав кілька позовів до судів з вимогою визнати незаконними" вибори ректора Одеського національного медуніверситету, які мали відбутися 25 листопада.

Про це повідомляють Українські національні новини.

Сам Болдін не балотується, але підтримує одного з кандидатів - Владлену Дубініну. Її рейтинг серед колективу невисокий, пише видання.

"За даними близьких до університету джерел, Максим Болдін подав кілька позовів до судів з вимогою визнати вибори незаконними. Мовляв, раз не переможе Дубініна, нехай не переможе ніхто", - йдеться в матеріалі.

Як пише видання: "Болдін став торпедувати суди позовами, просити зупинити вибори, хоча законних підстав на те немає: процедура була дотримана, всі кандидати допущені".

"Позивач це прекрасно розуміє, і розраховує на зв'язки в одеських судах. Болдін не упускає можливості похвалитися перед колегами тим, що в них у нього все схвачено. Найближчим часом з'явиться можливість це перевірити. Якщо хоча б один його позов буде задоволений, судова система винесе собі вирок за "винесення неправомірних рішень", - пишуть УНН.

Видання припускає, що Болдін підтримує Дубініну "можливо, розраховуючи отримати посаду "тіньового ректора".

"Для нього медін - остання можливість відбутися професійно, статусно і публічно", - йдеться в матеріалі.

На місцевих виборах-2020 Болдін і Дубініна балотувалися в депутати міськради Одеси від партії "Перемога Пальчевського", але не подолали прохідний бар'єр.

Влітку минулого року Болдін став одним з п'яти кандидатів на пост глави Одеської ОДА, що викликало резонанс, також він "займався адвокатською діяльністю... Захищав Ігоря Павловського, підозрюваного в організації звірячого вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. На думку друзів і колег Гандзюк, Болдін не просто представляв інтереси Павловського, але активно допомагав прокуратурі розвалювати виробництво, щоб замовники злочину залишилися безкарними", - пише видання.

"Максим Болдін синхронно з Генпрокуратурою неодноразово брехав в суді про нібито поганий стан здоров'я його підзахисного. А прокурори підхопили цю тему і почали витягувати вбивцю з СІЗО... А перед виходом з СІЗО, Генпрокуратура ще й пом'якшила Павловському кваліфікацію злочину", - повідомляли на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк" в Facebook.

"Болдін особисто завізував рішення міськради, яким вивели з комунальної власності 35 об'єктів в історичному центрі "замість" двох будинків на околиці. Афера завдала місту 37 млн грн збитку і отримала назву "справа Смоляра", - пише видання.