RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Схоже на Середньовіччя: педагог розповіла, як зомбують дітей на окупованому Донбасі

Педагогічні працівники на окупованій території Донбасу повідомляють, що з місцевих шкіл вилучено майже всі україномовні книги, у всіх школах вивчається історія "ДНР".

Про це написала на своїй Facebook-сторінці гендиректор видавництва "Шкільний світ" Марина Мосієнко.

За її словами, знайомі педагоги з окупованих територій повідомляють, що зі шкіл, бібліотек і вузів були вилучені і знищені всі україномовні книги.

"Я просто в це не можу повірити. Можливо все ж кудись вивезли книги? На Донбасі були мільйони книг. Невже спалили, як в середньовіччі?" - задає риторичне питання видавець.

Вчителі на окупованому Донбасі розповідають, що в місцевих школах прибирають всі ознаки "українського періоду".

"Замалювали не тільки символіку, а й будь-які натяки на цей темний період в історії" ДНР ". Абсолютно нейтральні речі, наприклад, портрети математиків або правила дорожнього руху видані українським теж потрапили "в топку", - зауважила Марина Мосієнко.

Крім того, в цьому навчальному році у всіх школах "ДНР" введені так звані "патріотичні години" - для всіх учнів, починаючи з першого класу, двічі в тиждень.

"Учням розповідають про "славних" героїв молодих республік, типу Гіві. Часто на такі часу запрошують військових в якості гостей. Популярний запит на військові історії з вуст учасника боїв з українськими "фашистами",- підкреслила видавець.

Як їй повідомили, популярною навчальною книжкою стала "Історія ДНР".

"Тут я не зрозуміла, це підручник чи просто нова історична Біблія. Цікаво було б почитати", - зауважила Марина Мосієнко.

У коментарях батьки дітей підтвердили, що українську мову в школах на окупованій частині Донбасу вивчають тільки 1 годину на тиждень, а українську літературу - півгодини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на території так званої ДНР за участю дітей був записаний відеоролик з віршиками, який пропагує захоплення Росією всього світу.