RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скільки отримують лікарі в Україні і Польщі: порівняння зарплат

Президент Асоціації анестезіологів Сергій Дубров заявив, що з огляду на проект державного бюджету на 2021 рік, медикам не варто очікувати високих зарплат, які їм обіцяв президент Володимир Зеленський.

Про це він сказав ефірі ток-шоу "Право на владу".

Добров порівняв зарплати медиків в Україні та Польщі і заявив, що готовий і сам поїхати, на таких умовах, працювати в лікарні країни-сусідки.

"Проект бюджету включає фінансування не 296 млрд, а 156 млрд гривень", - сказав медик.

Питання заробітної плати медиків Добров назвав дуже важливим, але всі міністри, крім глави МОЗ Максима Степанова, підтримали проект бюджету, який передбачає скорочення фінансування.

"Я так розумію, що питання про те, що обіцяв президент у Верховній Раді 20 жовтня - зарплати лікарям 23 тисячі гривень, середнього персоналу 17 тисяч, молодшого медперсоналу 12 тисяч гривень - в цьому не буде", - зазначив Дубров.

За його словами, поки в Україні скорочують фінансування, то Польща запрошує анестезіологів на роботу за 200 злотих на годину (трохи більше 1,5 тисячі гривень). А при роботі на ставку-півтори польський медик може заробити 300-400 тисяч гривень.

"На сьогодні Польща зробила зарплату для своїх лікарів на рівні зарплати лікарів Німеччини. Якщо ми будемо отримувати так, як ми отримували без надбавок 300%, 8-9 тисяч, то за 400 тисяч я сам поїду до Польщі працювати", - заявив Дубров.

Відзначимо, що в Україні сімейний лікар заробляє 15 або 20 тисяч, а його колега, який виконує більш важку роботу, отримує 5 тисяч гривень.

Про стан української медицини читайте в матеріалі "Апострофа" - Медицина в Україні на межі катастрофи, ціна порятунку 300 мільярдів - Олег Мусій.