RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ситник боїться називати прізвище Писарука, бо він був представником МВФ - Олег Бахматюк

НАБУ свідомо не згадує прізвище головного підозрюваного у справі Писарука-Бахматюка, хоча без нього справи просто не може існувати.

Про це колишній акціонер "ВіЕйБі банку" Олег Бахматюк заявив в ефірі "112 каналу", повідомляють "Українські новини".

"НАБУ взагалі не має права розслідувати справи проти бізнесу. Вони мають право розслідувати тільки справи проти чиновників категорії "А", тобто топ-корупціонерів. У моїй справі це Олександр Писарук, виконуючий обов'язки голови Національного банку (бо Гонтарева тоді пішла у відпустку). Жодного разу за всю історію існування цієї справи ні пан Ситник, ні люди навколо нього, ні інформаційні видання не назвали прізвище топ-корупціонера. Всі розповідають про справу Бахматюка. Про що це говорить? "Олігарх" не є олігархом. І корупціонера немає в процесі. Чому Писарука немає? Тому що він був представником МВФ в Україні 3 роки. Це як на маму сказати, що мама погана", - заявив він.

Бахматюк розповів, що саме НБУ переконувало в необхідності отримання стабілізаційного кредиту "ВіЕйБі банком" для його збереження під заставу і особисту поруку акціонера. Однак вже через місяць після цього керівництво Національного банку вивело "ВіЕйБі банк" з ринку.

Справа проти Писарука і Бахматюка стосується нібито нецільового використання рефінансування, наданого НБУ "ВіЕйБі банку", що спростовується офіційними експертизами і висновками перевірок Фонду гарантування вкладів. Олександр Писарук виграв суд першої інстанції проти антикорупційного бюро і заявив, що НАБУ в цій справі виявило непрофесіоналізм і переслідування своїх цілей, висунувши безпідставні підозри.