RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Добровільна смерть: австрійським лікарям дозволили своєрідну допомогу пацієнтам

В Австрії Конституційний суд ухвалив рішення, яким дозволив асистований суїцид. Це означає, що важкохворим пацієнтам в країні дозволять йти з життя з допомогою інших людей.

Про це повідомляє DW.

Конституційний суд Австрії у п'ятницю, 11 грудня, дійшов висновку, що закон про заборону евтаназії порушує право людини на cамовизначення. Таким чином в країні визнано неконституційним положення про заборону усіх видів асистованого суїциду без винятку.

Йдеться про випадки, коли пацієнт сам приймає препарати для скорочення свого життя, а лікар йому у цьому лише допомагає. Суд наголосив, що перш ніж вдатися до такого кроку, необхідно переконатися у тому, що на рішення людини про добровільну смерть не вплинули такі фактори, приміром, щодо її матеріального стану чи інших життєвих обставин. Також, за визначенням суду, у випадках асистованого суїциду слід переконатися, що важкохворим людям забезпечується належний догляд.

В той же час суд акцентував, що убивство на прохання хворого, тобто евтаназія, коли лікар робить хворому смертельну ін'єкцію, як і раніше, в Австрії заборонено.

Конституційний суд зобов'язав уряд і парламент Австрії до 1 січня 2022 року розробити й ухвалити відповідне законодавство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Затоці Одеської області вчителька вчинила самогубство через хворобу. Жінка була невиліковно хвора і щодня терпіла сильні болі.