RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Вчені зняли рідкісні кадри, на яких глибоководна риба пожирає цілу акулу: відео

Вивчати місцевість океанських глибин, коли там плаває величезна кількість риб і акул - це велика рідкість. На щастя, дослідникам з США вдалося випробувати свою удачу в липні 2019 року. Фахівці почали вивчати океанське дно і наткнулися на безумство, яке вдалося зняти на камеру.

Про це написав сайт Sciencealert.

Групі експертів вдалося зняти на камеру кадри, які шокували населення США. Акула славиться тим, що може в будь-яку секунду перервати життя як інших риб, так і людей, однак ніхто не думав про те, що таке може статися з нею. Вчені запустили дистанційно-керований апарат Deep Discover, який і наткнувся на те, що відбувається. Риби доїдали рибу-меч, яка лежала прямо на дні. На кадрах видно, як риба-меч лежить на океанському дні, а її безжально поїдають інші океанічні жителі.

Риби влаштували засідку на глибині близько 450 метрів, все це сталося неподалік від узбережжя Південної Кароліни. Після того, як риби вже майже наситилися своєю жертвою, з'являється інша, більш велика, яка доїдала акулу. Сама акула невеликих розмірів, що і дозволило більш великій рибі насолодитися її смаком. Відомо, що акула була в момент атаки в сплячці, вона не помітила, як до неї підкралася велика риба, але коли вона прокинулася, було занадто пізно. В результаті вчені на одному відео зняли безжалісне поїдання риби-меч і акули, яка тільки починала своє життя.

За словами експертів, все, що відбувається на камері - велика рідкість. Дрібні риби вкрай рідко можуть дозволити собі таке нахабство, як напад на рибу-меч, не кажучи вже про те, щоб з'їсти акулу. Незважаючи на те, що акула була невеликих розмірів, вона цілком могла захищатися, але в той момент вона перебувала в сплячці. Це дійсно унікальне явище.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, вчені створили незвичайного робота, який складається з води та активується світлом.