RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

День зимового сонцестояння: головні прикмети, традиції та обряди

Період зимового сонцестояння триває з 21 по 22 грудня, а цього року 21 грудня можна буде ще й спостерігати за унікальним космічним явищем, яке багато хто називає "Віфлеємською зіркою".

"Апостроф" нагадує про історію дня, його головні традиції, прикмети і обряди.

Що відомо про прикмети на День зимового сонцестояння

З давніх-давен люди гадали, що ж станеться під час чергового Дня зимового сонцестояння. Народ вивчав погодні умови і готувався до найгіршого. Справа в тому, що поворот сонця ніколи не залишається непоміченим. Є величезна кількість народних прикмет, які, так чи інакше, пов'язані з погодними умовами в цей період.

  • Іній на деревах у цей день - не варто чекати потепління;
  • Якщо людина хотіла досягти підвищення врожаю яблук, потрібно відправитися в сад 22 грудня і потрусити яблуні і груші;
  • Скільки яскравих зірок на нічному небосхилі - стільки буде теплих днів в наступному році;
  • Хороший урожай зернових залежить від розташування зірок на небі в цей день.
  • Якщо в період з 22 по 25 грудня сонячно, то чекай пізню весну, а з посівом не поспішай, інакше заморозки все зіпсують. І навпаки: похмурий день 25 обіцяє ранню весну, а рік очікується врожайним, якщо в полудень 25 числа стоїть похмура погода.
  • 12 днів, починаючи з 25 грудня, роблять прогноз погоди на наступні 12 місяців вперед. Предки завжди відстежували ці дні, щоб скласти свій погодний календар. 26 грудня показувало, яким буде погода в січні, 27 - в лютому і так далі.
  • Якщо 25 грудня сонячно - готуйтеся до морозного новому року 31 грудня. Похмуре 25 грудня означає, що на початку січня встановляться теплі і похмурі дні.

Для того, щоб дізнатися, якого врожаю фруктів варто очікувати в наступному році, потрібно зрізати 3 вишневі гілки. Після цього їх потрібно поставити в воду кімнатної температури на кухні. Якщо на них до Різдва з'являться білі квіти, можна видихнути, це означає, що в наступному році буде хороший урожай плодово-ягідних культур.

Традиції та обряди на День зимового сонцестояння в 2020 році

У цей день люди дотримувалися старовинних традицій і обрядів. Головна традиція свята - вивчати погодні умови і гадати по зірках. Найпоширенішим обрядом на День зимового сонцестояння є розпалювання багаття. Це ритуальне багаття, навколо якого потрібно кілька разів пройтися всім членам сім'ї, і в цей час загадати бажання. Обряди можна проводити не тільки в період з 21 по 22 грудня, але також і в усі дні до 25 грудня.

Ритуал на виконання бажань

Для того, щоб мрії точно збулися, потрібно підготуватися до ще одного обряду, головне - це свічки. Обряд варто виконувати перед сном, так на нього можна виділити більше часу. Перед обрядом обов'язково потрібно переодягнутися у вільний одяг. Обов'язково потрібно сісти в позу лотоса. Після цього необхідно запалити свічку. Потрібно дивитися крізь полум'я і намагатися уявити мрію, яка втілюється в реальність. Необхідно сконцентруватися на цьому чарівному відчутті, відчути його кожною клітиною, тільки так бажання збудеться. Коли бажання повністю сформувалося, потрібно швидко і чітко вимовити його вголос, а потім дивитися на свічку до тих пір, поки полум'я не згасне.

Ритуал на захист будинку

Енергію сонцестояння можна використовувати для створення захисту для свого житла. Захисту потребують не тільки приватні будинки та котеджі, а й квартири міського типу. Можливо, перед установкою захисту будинку вам буде потрібно провести очищення житлового простору. Це можна зробити самостійно. Але якщо хочете 100% результату, скористайтеся допомогою фахівців, особливо, якщо в будинку живуть «гості» з іншого світу.

Що потрібно робити на День зимового сонцестояння

У цей день жінки займалися збиранням і рукоділлям. А чоловіки більше часу приділяли фізичній праці. Робота в цей період не була під забороною, але перевантажувати себе не рекомендується. Також в День зимового сонцестояння ворожили і намагалися дізнатися, чого чекати попереду.

Як писав "Апостроф"раніше, планети Сонячної системи Юпітер і Сатурн вперше за 800 років наблизяться один до одного на мінімальну відстань. Пік злиття прийдеться на 21 грудня 2020 року і його можна буде спостерігати в нічному небі.