RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Нацкорпус заблокував "Епіцентр" у Києві та вимагає закриття гіпермаркету - фото і відео

Національний Корпус 21 грудня проводить акцію протесту через будівництво та роботу гіпермаркету "Епіцентр" у Києві на Віскозній, 4, яке вважають незаконним. У Нацкорпусі заявляють, що "попри відсутність дозвільних документів "Епіцентр" на Віскозній продовжує працювати, не сплачуючи податків до держбюджету". Крім цього, у партії зазначили, що об'єкт не введений в експлуатацію, що "несе загрозу для життя та здоров'я громадян, а також навколишнього середовища". Активісти перекрили в’їзди до мегамаркету.

Про це пише Politeka.

"Гіпермаркети мережі "Епіцентр" у багатьох містах, зокрема, у Києві, Вінниці, Краматорську, Житомирі, будувалися без дозвільних документів, і частина з них здійснює господарську діяльність незаконно", – заявив юрист Київського осередку Національного Корпусу Андрій Рекун.

Представник Нацкорпусу наголосив, що правоохоронні органи ігнорують проблему, більш того, "сприяють легалізації незаконного бізнесу": "Замість того, щоб штрафувати незаконні супермаркети та припиняти їхню роботу, ДАБІ почало легалізовувати їх. Орган, який має контролювати будівництво, ввів в експлуатацію та надав дозволи на будівництво вже на давно існуючі об’єкти. Така ситуація спостерігається по всій країні", - заявив Рекун.

Він додав, що власники малого бізнесу проходять перевірки і через будь-яке невелике порушення отримують штраф, водночас "олігархи існують над законом".

"Вони спокійно працюють у карантин, тоді коли інші підприємці змушені дотримуватись жорстких обмежень. Вони самовільно захоплюють землю в країні. Так було у Житомирі, де ПрАТ "Нова Лінія" і ТОВ "Епіцентр К" захопили 3,5 га землі та збудували без будь-якого права на цю землю й дозвільних документів на будівництво гіпермаркет "Епіцентр", - заявив представник НК.

Рекун повідомив, що після акції Національного Корпусу в Житомирі, де була аналогічна ситуація з документами, керівники мережі "змушені були сплатити податки до місцевого бюджету". В партії переконані, що власники "Епіцентру" повинні "сплатити державі всі податки", а їх гіпермаркети мають пройти перевірку на безпеку експлуатації і лише потім продовжувати діяльність.

Нацкорпус також звернувся до ДБР, щоб керівництво відомства провело перевірку посадових осіб, "які надають дозволи таким фірмам як "Епіцентр".