RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Фонд Порошенка з волонтерами передають у лікарні 50 кисневих концентраторів - фото

50 кисневих концентраторів отримають лікарні, їх купили коштом Фонду Порошенка та волонтерів. П’ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зазначив, що до кінця року очікують ще 20 концентраторів.

"Як я і обіцяв - тільки-но завершились вибори, наша команда продовжила пошук та доставку в Україну найбільш затребуваного медичного обладнання. Це кисневі концентратори, яких не вистачає в лікарнях. Попри те, що у влади було 10 місяців, щоби забезпечити киснем тих, хто захворів на цю страшну хворобу", – наголосив Порошенко.

Він подякував усім, хто долучився до діяльності Фонду Порошенка та ГО "Справа громад".

"Дякую кожному, хто надіслав гроші, щоби це стало можливим. Мені як людині, яка сама перехворіла коронавірусом, боляче чути, що хворим бракує кисню, люди збиваються з ніг у пошуках кисневих концентраторів для близьких", - говорить він.

"Сьогодні ми бачимо 50 кисневих концентраторів, кожен з яких дає можливість працювати мінімум з двома пацієнтами. Вони поїдуть і на фронт, і на Схід, і в шпиталі, і в лікарні", - зазначає лідер "Європейської Солідарності".

"Ми продовжуємо добиватися повернення грошей "великого крадівництва" на медицину і виплати лікарям обіцяних 300% надбавки. Всюди по Україні тим, хто бореться з ковідом. Бо те, що відбувається, інакше як знущанням не назвеш - медикам тарифікують роботу з ковідними хворими,надбавка становить 25 - ніяк не 300% від і без того невисокої зарплати лікаря", - наголошує Петро Порошенко.

Він зауважив, що влада має передбачити безоплатну вакцинацію українців від коронавірусу.

"В бюджеті обсяг фінансів на закупівлю вакцин - це крапля в морі від реальних потреб. Влада маніпулює статистикою. Ми не знаємо реальної картини поширення коронавірусу в Україні. На жаль, Україна займає високі місця в антирейтингу і щодо активних хворих, і щодо смертності, і щодо темпів поширення хвороби", - констатує Порошенко.

"Дякую добровольцям, волонтерам, які зробили це можливим. До кінця року до нас надійдуть 20 американських концентраторів. Загальна кількість перевищить сотню. Будемо продовжувати роботу щоб рятувати життя", - говорить Петро Порошенко.

Фонд Порошенка з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами - в лікарні передали понад 157 тис штук, 10 тис окулярів, понад 50 тис ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, відправили у регіони понад 50 тис продуктових наборів. Допомогу отримали близько 200 медзакладів. У жовтні завдяки пільговому кредиту від Міжнародного інвестиційного банку розпочалося виробництво захисних костюмів для медпрацівників. Компанія Рошен та Фонд Порошенка профінансували виготовлення першої партії медичного одягу. Наразі у пріоритеті Фонду Порошенка та волонтерів - закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус.