RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

"Холодна" повня 30 грудня: яку небезпеку таїть і що категорично не можна робити

У середу, 30 грудня, настала остання в 2020 році повня у знаку Рака. Це явище називають ще "Холодною повнею" чи "Повним місяцем довгої ночі" через близькість до зимового сонцестояння.

"Апостроф"розповідає про природу астрономічного явища, а також про прикмети і заборони цього дня.

30 грудня над Землею зійшов повний Місяць. Це остання повня 2020 року і проходить вона під заступництвом знака Зодіаку Рак. Повня - це фаза Місяця, коли Земля розташовується між Сонцем і Місяцем, а тому з неї можна побачити лише освітлену сторону природного супутника. Нічне світило в цей час має вигляд правильного яскравого диска.

Під час повні може здатися, що світило значно збільшилося в розмірах, проте це не так. Справа в тому, що Місяць в цей момент знаходиться в протилежному від Сонця напрямку, і тому на нього потрапляє найбільша кількість сонячного світла.

Повня у грудні 2020 року

У грудні Місяць буде знаходитися в зодіакальному сузір'ї Рак, а тому в цей час люди будуть піддаватися підвищеній емоційності і вразливості.

"Холодна" повня настала 30.12.2020 в 5:28. Це 16-й місячний день в місячному календарі. Відсоток освітленості Місяця складе 100%. Схід Місяця о 16:08, а захід в 08: 22.

Особливості "Холодної" повні в грудні

Повня, як відомо, безпосередньо впливає на людей і на всі живі організми в цілому, адже вона має дуже сильну енергетику.

Цей день характеризується емоційною нестійкістю і почуттям душевного неспокою. Велика ймовірність безпричинної різкої зміни настрою. Люди можуть ставати надмірно метушливими і вкрай збудливими. У суспільстві зростає непорозуміння, значно частішають конфлікти і сварки.

Що можна робити у повню 30 грудня

У момент настання повні краще займатися різноманітними домашніми справами, створювати домашній затишок, піклуватися й опікувати близьких. Варто намагатися бути спокійним і помірним, не впадати в крайності, і утримувати себе у стані гармонії і рівноваги.

Крім того, це хороший час для трудової та розумової активності, коли самостійність і розкутість підсвідомості сприятливо позначаються на прийнятті важливих і доленосних рішень.

Що не можна робити у повню 30 грудня

Під час повні важливо не порушувати гармонію внутрішнього стану і намагатися не виявляти невдоволення.

Не варто в цей час займатися серйозними справами. Будь-які справи, що вимагають точності і продуманості, краще відкласти на деякий час. Те ж саме стосується великих покупок і фінансових витрат.

Як повідомляв "Апостроф", кажуть, що в 1110 року Місяць зник з неба. Вчені Женевського університету в Швейцарії знайшли причину цього явища.