RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Мін'юст діє в інтересах головного рейдера": у Києві пройшов мітинг проти сприяння Мін'юстом Юрію Єнакіївському

У четвер, 21 січня, в Києві під будівлею Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України відбувся мітинг на захист ринку "Столичний", учасники акції закликали владу не порушувати закон в інтересах Юрія Іванющенка.

Про це повідомляє кореспондент "Апостроф ТВ" з місця подій.

Так, присутній на мітингу представник "Правого Сектора" Іван розповів про цілі проведення акції. За його словами, нерухомість ринку "Столичний" через Мін'юст планують передати попереднім власникам - представникам оточення президента-втікача Януковича, яких пов'язують з незаконними формуваннями ЛДНР. Вони довели ринок до банкрутства. Майно ринку було законно переоформлено на кредиторів ринку.

"На сьогодні проходить акція, щоб привернути увагу до нашого міністра юстиції панаМалюськи, який покриває свого заступника Горовиця. Зараз буде проходити засідання комісії щодо майна ринку "Столичний", про його вже примусову передачу колишнім керівникам. Попередньо це був такий собі Юра Єнакіївський. Ми вимагаємо того, щоб міністр заспокоїв свого заступника. І по суті, якщо він покриває все це, то заслуговує, щоб піти у відставку, а можливо і бути залученими до відповідальності. Закликаємо працівників (Мін'юсту) звернути увагу. Було розслідування і справа триває не один день і не перший місяць", - зазначив представник "Правого сектора".

Демонстранти на акції перед Офісом протидії рейдерству скандували: "Малюська, вгамуй свого Горовиця", "Малюська, Горовець, вам "Столичний" кінець" і "Малюська - міністр юстиції ДНР".

Також на акції був присутній народний депутат сьомого скликання ВРУ Едуард Леонов.

"Українські суди хоча б на сьомий рік після Революції гідності почали приймати рішення, щоб позбавляти незаконно нажитого майна Юру Єнакіївського. Ми дуже вдячні, що побратими зібралися і хочемо зайти і запитати у комісії з протидії рейдерству, як вони так протидіють рейдерству, діючи в інтересах Юри Єнакіївського - головного рейдера України", - вказав він.

Раніше в Києві почалася безстрокова акція протесту біля ринку "Столичний" під гаслом "Продаєш і купуєш на" Столичному "- фінансуєш війну на Донбасі". Протестувальники заявили, що ринок належить Юрію Іванющенко ("Єнакіївському"), який фінансує війну на Донбасі.