RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Названо прізвище українського морпіха, який загинув від кулі снайпера: фото

У четвер, 21 січня, на Донбасі російські бойовики вкотре порушили режим припинення вогню, в результаті чого від кулі снайпера загинув український боєць. Морський піхотинець 39-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського ВМС ЗС України Олександр Отрєп’єв отримав поранення, несумісне із життям.

Про це повідомили на сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Бєлінського у Facebook.

Старший матрос Олександр Отрєп’єв отримав смертельне поранення 21 січня близько 20:00 в районі Гнутового внаслідок обстрілу з боку російських окупантів.

"Весь особовий склад глибоко сумують і висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олександра", - з сумом повідомили в 36-ій окремій бригаді морської піхоти.

З приводу порушення окупантами режиму припинення вогню і загибелі українського військовослужбовця українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) направила ноту Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

"Українською стороною СЦКК задіяно координаційний механізм: введено режим тиші, висунуто вимогу щодо припинення вогню, підготовлено і направлено ноту до СММ ОБСЄ", - написали на сторінці Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", 11 січня на Донбасі, в районі населеного пункту Піски, бойовики обстріляли позиції українських військових. В результаті від вогнепального кульового поранення загинув старший солдат Олег Андрієнко.