RU  UA

Негода в Україні, зустріч Кулеби і Сійярто і обшуки у оточенні Навального - головні новини 27 січня

Україну накрив потужний циклон, міністр іноземних справ Угорщини Петер Сійярто приїхав в Україну та зустрівся з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою, а в Росії провели обшуки в помешканні Олексія Навального та його соратників. Про це і не тільки - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Негода в Україні

Україну накрив потужний циклон. Синоптики прогнозують хуртовини та до 40 см снігу. Пік негоди очікують найближчими двома днями. У Одесі та Миколаєві оголосили червоний рівень небезпеки. За прогнозами метеорологів, там випаде до 30 см снігу. Хуртовина також накриє Полтавську, Кіровоградську, Сумську, Чернігівську області.

Через негоду Міносвіти направило до 7 регіонів терміновий лист. У відомстві радять не пускати дітей до школи, а уроки проводити в дистанційному форматі.

Сніг прогнозують і на Київщині. В "Укравтодорі" закликали водіїв не сідати за кермо без нагальної потреби.

Конфлікт України та Угорщини

До Києва з офіційним візитом приїхав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Він провів зустріч із очільником українського МЗС Дмитром Кулебою. Відносини між країнами зайшли в кут після грудневого скандалу. Особливого просування зустріч не дала, а спірних питань залишилося чимало.

Утім офіційний Київ дав зрозуміти дипломатові, що Україна хоче стати на шлях примирення. Якщо інша сторона виявить таке само бажання, то Україна та Угорщина підпишуть так звану "джентльменську угоду". Чи скоро це стаееться - поки невідомо. Проте сьогодні очільники МЗС обох країн зробили крок назустріч.

Обшуки та затримання в оточенні Навального

Поки російський опозиціонер Олексій Навальний перебуває у "Матроській тиші", силовики взялися за його родину та колег. Правоохоронці навідалися до осель та офісу політика та його соратників. Під час обшуків у квартирі Навального силовики вибили двері. На той момент там перебував брат опозиціонера. Його затримали та повезли у відділок.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці проводять обшуки і в соратників політика. Невідомі в масках прийшли також у офіс YouTube-каналу опозиціонера.

Юлія Навальна силовиків не пускала, тож вони виламали двері. Крім того, правоохоронці заклеїли камери відеоспостереження. Весь цей час у під'їзді перебувала адвокат Юлії, проте всередину її не пустили. Обшуки проведуть і в оселях прес-секретаря Навального Кіри Ярмиш та координатора його штабу в Москві Олега Степанова. Загалом силовики провели обшуки одночасно за 11 адресами.