RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Україна готується вивести в космос власний супутник: названо терміни

У понеділок, 1 лютого, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо створення українських космічних апаратів дистанційного зондування Землі з високою роздільною здатністю з основними розробниками, а також із замовниками супутникових послуг.

Про це він написав у Facebook.

"Обговорили широкий спектр організаційних і технічних питань, а також заслухали проекти зі створення угруповання супутників від Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського" і ДП "КБ" Південне", - написав він.

Уруський додав, що необхідно прискорити виконання завдання президента України Володимира Зеленського з виведення на навколоземну орбіту космічного апарату дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)".

"Наголосив, що ми повинні вжити всіх необхідних заходів, щоб це відбулося до кінця 2021, року 30-річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною потребою", - зазначив він.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості пояснив, що наявність подібних космічних апаратів не тільки буде сприяти вирішенню широкого спектра завдань, як в інтересах економіки, так і силових структур, а й дозволить заощадити бюджетні кошти, які сьогодні витрачаються на закупівлю послуг подібних апаратів за кордоном.

Він додав, що планується також виведення на орбіту третього супутника PolyITAN-3, створеного Національним технічним університетом "КПІ".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Зеленський запросив засновника SpaceX і гендиректора Tesla Inc., другу найбагатшу людину на планеті Ілона Маска відвідати Музей космонавтики імені Сергія Корольова в Житомирі.