RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В'язниця і значні штрафи: в Україні хочуть посилити покарання п'яних водіїв

В Україні можуть серйозно посилити покарання за порушення ПДР. У МВС стверджують, що посилення покарання пов'язане з ростом кількості ДТП останнім часом. Відтак вже скоро водії, які сядуть за кермо в стані алкогольного сп'яніння отримуватимуть покарання у вигляді штрафу до 51 тис. грн і аж до позбавлення волі на термін до 12 років.

Про це пише портал Bigmir.net.

Закон з усіма правками та нововведеннями щодо посилення ПДР від МВС може з'явитися у Верховній Раді вже на наступному пленарному тижні. На даний момент йдеться про два законопроекти: №2697 і №2695, які розробив правоохоронний комітет ВР, а у першому читанні вони були ухвалені влітку 2020 року.

Перший законопроект передбачає збільшення штрафів для пішоходів втричі. У другому ж передбачено посилення покарання для водіїв, особливо тих, які були спіймані в п'яному вигляді. Розмір максимального штрафу хочуть збільшити до 51 тисячі гривень, а також планують ввести норму про можливість арешту злісного порушника ПДР, якого двічі спіймали п'яним за кермом протягом останнього року.

Також поліція буде проводити спеціальні рейди з 10 до 8 години ранку, під час яких зможе вибірково зупиняти водіїв для перевірки на стан алкогольного сп'яніння. Також рейди проводитимуться у святкові дні і на наступний день після вихідних. У законопроекті також прописано, що тепер суд не зможе звільнити від відповідальності порушників, які зробили це в перший раз і покаялися.

При цьому планують скасувати норму про умовний термін і можливості взяти людину на поруки. Максимальний термін тюремного ув'язнення при цьому буде залишатися до 12 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник глави МВС Антон Геращенко висловив надію, що законопроект №2695, яким передбачено право робити раптові перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння, підтримають всі фракції і всі депутатські групи.