RU  UA

Людина з телефоном повністю маркована: генерал розповів про тотальне стеження за українцями

В Україні у спецслужб є можливість вести прослушку будь-якої людини в країні.

Про це розповів керівник військової розвідки України в 2008-2010 роках і Служби зовнішньої розвідки України в 2014-2016 роках, генерал-лейтенант запасу Віктор Гвоздь в програмі Роксани Руно "Все по беззаконню лайт" на Апостроф TV.

За його словами, інформацію спецслужби отримують через мобільний телефон.

"Ви можете покласти телефон вночі біля себе і лягти спати, а про вас будуть знімати інформацію, як ви дихаєте. Людина з цим гаджетом сьогодні повністю маркована. Що б ви не писали, куди б ви не ходили - все це відстежується. Навіть уже бізнес це використовує. Наприклад, ви зайшли в магазин, а потім вам приходить повідомлення про продукти", - сказав він.

Також Гвоздь зазначив, що закордонні спецслужби пішли куди далі і вже покрили весь світ.

"Що вже говорити про спецслужби, таких як американське АНБ. Вони весь світ покрили. Росія активно працює. Один з керівників НАТО, який займається кібербезпекою, сказав про кібератаки: якщо Росія - це тропічний дощ, то Китай - це зміна клімату. Це свідчить про те, наскільки потужно Китай зараз покриває світ саме з точки зору цього моніторингу та контролю", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія кожен день посилює військовеугруповання біля України, везуть навіть "Іскандери" - генерал Віктор Гвоздь