RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Не хочу бути глухонімим рабом": українська медсестра звернулася до влади з криком душі

Медсестра однієї з лікарень Київської області Ніна Козловська через соцмережі звернулася до представників влади, повідомивши, що змушена звільнитися через мізерну зарплату і брутальне ставлення керівництва медичного закладу до підлеглих.

Відповідний пост вона опублікувала на своїй Facebook-сторінці, затегавши при цьому Офіс президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду і особисто міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"Щоб не опинитися з сином на вулиці і не голодувати, сьогодні, після 26 років медичного стажу, я пішла з державної медицини. Я не хочу глухонімим і сліпим рабом за 4600 грн", - написала уже колишня медпрацівниця.

За її словами, після перетворення лікарень в комунальні некомерційні підприємства, директори цих закладів не зважають на рядовий персонал, а їй влаштували буллінг і позбавили можливості додаткового заробітку.

Зокрема вона заявила, що в райлікарні в Боярці, де вона працювала, директор не дозволив їй, за її бажанням, працювати з коронавірусними хворими, "щоб не дати заробити зайву копійку". Вона стверджує, що через таку ситуацію багато кваліфікованих медики покинуло лікарню.

Також Ніна Козловська заявила про "булінг" щодо неї через критичні висловлювання з приводу забезпечення персоналу лікарні масками і захисними засобами.

"Мене ще чекає попереду суд, за те, що на початку епідемії я сказала, що ми в лікарні були не забезпечені масками та ЗІЗ. Цим я образила честь і гідність нашого пречесного директора", - додала вона.

На це повідомлення відреагували близько восьми тисяч користувачів соцмережі, постом поділилося понад 3,5 тисяч осіб.

Раніше медсестра з районної лікарні в Боярці Київської області Ніна Козловська заснувала рух за права медпрацівників і організовувала акції під Верховною Радою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор однієї з лікарень міста Дніпра розповіла про відтік кадрів з медичної установи.