RU  UA

Нове отруєння школярок пігулками і визнання Революції Гідності ключовим моментом державотворення України - головні новини 17 лютого

В Умані дві школярки опинилися в лікарні через отруєння спазмолітиками, Верховна Рада дала політичну оцінку подіям часів Революції Гідності, а у Полтаві затримали двох адвокатів, які торгували "посадами" в Державному бюро розслідувань. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф Live на Апостроф TV.

Отруєння пігулками в Умані

В Умані дві восьмикласниці потрапили до лікарні. Медики підозрюють, що вони отруїлися "Дротаверином". Дівчата наковталися пігулок у школі.

За попередніми даними, школярки встигли випити по 10 пігулок спазмолітику. Наразі вони перебувають під наглядом лікарів. Що спонукало їх до такого кроку - наразі невідомо. Школярки не визнають, що брали участь в експерименті, який шириться соцмережами.

Це вже другий випадок отруєння школярок "Дротаверином" за добу. Напередодні від нього померла учениця ліцею у Боярці, а її подруга потрапила до лікарні. Дівчата нібито побачили такий експеримент на відео та вирішили його повторити. Вони випили по 40 пігулок спазмолітику.

Революція Гідності - ключовий момент українського державотворення

Верховна Рада України визнала Революцію Гідності ключовим моментом державотворення України. Нардепи проголосували за відповідну постанову в переддень річниці початку масових розстрілів на Майдані. Документ дає політичну оцінку подіям зими 2014 року.

Постанову підтримали 295 депутатів. Проти документу виступили представники "ОПЗЖ" та нардеп від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський.

Цим документом парламентарії офіційно засудили злочинний режим президента-втікача Віктора Януковича, а також протиправну діяльність окремих працівників підрозділів міліції, військових, суддів та посадовців.

Адвокати продавали "посади" в ДБР

Державне бюро розслідувань затримало у Полтаві двох адвокатів, які запевняли своїх клієнтів, що можуть допомогти їм влаштуватися у ДБР. Посади вони продавали за 15 тисяч доларів.

Фейкових адвокатів затримали на гарячому під час передачі їм другої частини грошей. Тепер шахраям загрожує до 8 років ув'язнення.