RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Дуже давно мав погляди: експерт вказав на слід Іванющенко в атаках на "Столиця Груп" та "Новус"

Медійна боротьба проти "Столиця Груп" і мережі "Новус" у вигляді фейкових протестів та новин може бути ініційована представниками режиму Віктора Януковича, зокрема Юрієм Іванющенко.

Про це розповів в інтерв'ю "Апостроф TV" політичний консультант Петро Охотін.

Він вказав на цілі таких атак на відомі бренди.

"Якщо ми піднімемо історію питання, то пригадаємо, що ті особи або групи осіб, які борються зараз зі "Столиця Груп" і "Новусом", - це люди, які, швидше за все, можуть бути пов’язані з представниками колишнього режиму Януковича. Зокрема з паном Іванющенком. Якщо ми подивимося на ЗМІ, то побачимо, що дуже давно пан Іванющенко мав погляди на те, щоб стати власником "Столичного" ринку", - зазначив експерт.

Також він розповів про певні "економічні важелі" у ситуації з мітингами і про стратегію таких атак.

"Звісно, політика і економіка дуже тісно пов’язані. В Радянському Союзі навіть був термін "політекономія". Варто сказати, що такі підривні дії, по-перше, шкодять репутації певних торгових марок, які мали б відповідати тим, що в них якісні продукти, гарний сервіс, а не тим, що хтось підкинув іграшку і засняв. По-друге, вони можуть приводити і до певних економічних втрат на ринку", - зазначив він.

Як писав "Апостроф", під Верховною Радою 17 лютого відбувся мітинг проти мережі "Новус" з ознаками фіктивності, учасники якого не представилися журналістам.

Акція під стінами КМДА 28 січня, в якій взяли участь, нібито, "ошукані інвестори" столичних мікрорайонів "ЖК "Варшавський", "Варшавський Плюс", "Варшавський 2", теж виявилася фейковою. Метою її виявилася дискредитація одного з найбільших київських девелоперів Stolitsa Group. Головного виконавця акції вирахували реальні інвестори.