RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Хвиля дитячих суїцидів в Україні: на що в поведінці дитини варто звернути увагу

Причиною хвилі дитячих суїцидів, що накрила Україну, окрім "груп смерті", можуть бути популярні челленджі в мережі і агресивний контент, який згубно впливає на психіку дитини. Існують ознаки, за якими можна визначити, чи стала дитина болісно залежною від небезпечного контенту.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіли українські експерти.

"Змінилася поведінка дитини, вона став більш замкнутою, змінила свої звички, наприклад, стала малювати незвичайні малюнки або не хоче спілкуватися з друзями, з якими спілкувалася раніше, здригається кожного разу, коли приходять повідомлення на смартфон. Це дзвіночки, які говорять про те, що з дитиною щось відбувається", - зазначає експерт з безпеки дітей Олена Лізвінська.

Якщо ці ознаки з'явилися в поведінці дитини, то батькам насамперед необхідно з нею довірливо поспілкуватися.

"Батьки повинні включитися, знайти час і можливість показати своїй дитині, який прекрасний світ навколо, адже кінцева мета цих груп, за типом "Синього кита", довести дитину до самогубства", - резюмує Лізвінська.

Однак якщо залежність стала набувати загрозливого характеру і простої розмови по душам вже недостатньо, варто звертатися за допомогою до психологів.

Детальніше про хвилю моторошних самогубств, яка прокотилася серед українських підлітків читайте в матеріалі "Апострофа": Україну охопила хвиля дитячих самогубств: як вберегти свою дитину від біди.