RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

"Намагались схилити до співпраці": гендиректор "Укрбуду" розповів про сфабриковану НАБУ справу

Гендиректор компанії "Укрбуд Девелопмент" Олег Майборода стверджує, що справою щодо басейну для школи, детективи НАБУ намагалася "схилити його до співпраці".

Про це пише УНІАН.

В НАБУ звинувачують екс-головного архітектора Києва Сергія Целовальника і Майбороду в змові і зловживанні службовим становищем при отриманні містобудівної документації на будівництво житлового комплексу на вул. Антоновича в Києві. На думку звинувачення, в результаті для сусідньої школи не був побудований басейн. Адвокати ж зазначають, що відсутні докази контактів або знайомства Целовальника з Майбородою - вони нібито вперше побачилися тільки в суді. Басейн у свою чергу будувати через зміни до законодавства 2011 року не було можливості.

Майборода зазначив, що справа сфабрикована НАБУ, щоб схилити його до співпраці в кримінальному провадженні "про квартири Нацгвардії", де фігурують екс-нардеп Максим Микитась і екс-командувач Нацгвардією Юрій Аллеров.

"Ця справа суто господарська, але, скориставшись внутрішньокорпоративним конфліктом в "Укрбуд Девелопмент", НАБУ спритно взяло в обіг Микитася, розкручуючи його на свідчення щодо мене та інших людей. Як потім сказав сам Ситник в одному з інтерв'ю – "обрали правильну тактику". А тактика ця полягала в тому, що Микитася "маринували" в СІЗО, поки він не пішов на співпрацю", – заявив Майборода.

Він вказує, що НАБУ не зупинило і те, що Микитась загрожував розправитися з ним та іншими фігурантами справи, і його випустили на волюю

Олег Майборода зазначає, що ніколи не контактував і не був знайомий з Целовальником.

"Прокурор стверджує, що проектна та інша документація затверджувалася якоюсь "невстановленою особою" замість директора ТОВ "Невірос" по моїй команді! Детективи НАБУ і пальцем не поворухнули, щоб знайти і допитати тих самих "невстановлених осіб" компанії, до діяльності якої я ніякого відношення не маю", – підкреслив він.