RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Шанси є: інфекціоніст назвав умову припинення епідемії COVID-19 в Україні

Вакцинація в Україні рухається помірними темпами. Чим більше українців матиме імунітет до коронавірусу - придбаний після хвороби або вакцинації - тим швидше ми подолаємо епідемію.

Про це заявив колишній директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта в коментарі "Апострофу".

За його словами, для формування колективного імунітету досить, щоб його мали десь 53-57% населення, це розраховується за відповідною формулою.

"Офіційно в Україні перехворіло близько 1,5 млн, але ми розуміємо, що ця цифра в три рази більше - близько 5 млн. Населення у нас становить 37 млн, щоб отримати хоча б 50% людей з імунітетом, ми повинні вакцинувати не менше 13 млн осіб", - говорить Курпіта.

В Україні за п'ять днів щеплення отримали близько 5 тисяч осіб.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 березня українці отримали можливість записатися на вакцинацію від коронавірусу онлайн - розпочав свою роботу роботу сайт для запису на вакцинацію від COVID-19.

Додамо також, за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, в Україні вакцинація від коронавірусу повинна прискоритися влітку - медики повинні вийти на рівень 5-7 млн щеплень на місяць.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Наступна епідемія - вже не з нами: як влада бореться з коронавірусом і що з цього вийде