RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Київський адвокат і херсонський рейдер намагалися "купити" суддів квартирами з живими людьми - ЗМІ

У Херсоні починається новий виток скандальної справи, пов'язаної з шахрайським обманом покупців квартир на вулиці Чорноморській.

Про це пише "Міст".

Видання зазначає, що так звана "група Сандиків" - колишніх співвласників компанії Херсонбуд, нібито "обманом заволоділа активами компанії, а заодно провернула схему з продажу квартир в недобудованому будинку" на вулиці Чорноморській.

Раніше з'ясувалося, що жертв афери - власників пайової участі будівництва будинку Сандиків на вул.Чорноморська, - могли кинути ще раз. В даний момент в судах йдуть десятки паралельних судових процесів щодо дій цієї групи.

"Одна зі справ, яку розглядають столичні госпсуди, пов'язана зі спробою скасувати реєстраційні дії Міністерства юстиції... У цій справі сімейство Сандиків намагається "кинути" своїх партнерів по бізнесу, яким вони у 2017 році продали свою частку в ТОВ "КПД-5 С", а після отримання грошей оскаржили формальну реєстрацію Білозерського реєстратора І.Калугіної в комісію Мін'юсту. У цій непростій справі сім'я Сандиків спиралася на столичного юриста з неоднозначною репутацією Євгена Лосовського. Цей завсідник закритих нині телеканалів Віктора Медведчука, допомагав Сандикам в київських судах. Але так як вирішити за законом ситуацію в вигідну Сандикам сторону не виходило, в справу включилися корупційні важелі. За словами нашого джерела в оточенні Сандиків, які підтверджуються інформацією від джерела в правоохоронних органах, сімейство аферистів днями нарікало на ненадійного Лосовського, який обіцяв їм допомогти в господарській апеляції залишити рішення першої інстанції в силі", - пише видання.

Як зазначає ЗМІ, "Сандики намагалися розрахуватися з Лосовським за потрібне рішення... нерухомістю в Херсоні" - йдеться про квартири на Чорноморській, які до того "продали по кілька разів різним людям". Нібито за рішення корпоративного спору, Лосовський мав отримати від Сандиків мало не половину квартир в будинку, частину з яких мав віддати суддям за "вирішення проблем".

"Але або Лосовський був непереконливий, або київським суддям не потрібно житло в Херсоні, угода зірвалася. І за словами джерела в поліції не просто зірвалася. Один із суддів заявив про таку принадну пропозицію правоохоронцям", - пише видання.