RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Справа про голосування за "Харківські угоди": СБУ провела обшуки в Раді, Кабміні та інших держорганах

У вівторок, 16 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в адміністративних будівлях органів влади в рамках розслідування справи про підготовку і ратифікацію так званих "Харківських угод".

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"Під час обшуків виявлено документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави, до підписання і прийняття зазначених документів, усвідомлювало їх наслідки. Зокрема, про збільшення кількості особового складу військових формувань і спеціальних служб Російської Федерації, які в подальшому брали участь в анексії Криму, і збитків економічним інтересам", - сказано в повідомленні.

Обшуки проводилися в комітетах Верховної Ради України, Головному науково-експертному управлінні ВРУ, Раді національної безпеки і оборони України, Міністерстві закордонних справ України, Кабінеті Міністрів України.

Нагадаємо, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони України в четвер, 11 березня, СБУ отримала доручення вивчити обставини ратифікації у Верховній Раді так званих "Харківських угод", які стали однією з причин російської анексії Криму та війни на Донбасі в 2014 році.

Як повідомляв "Апостроф", деяким тодішнім народним депутатам можуть пред'явити підозру в державній зраді.