RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Може бути до тисячі смертей в день: в Україні б'ють на сполох через ситуацію в "ковідних" лікарнях

В Україні припадає 700 госпіталізованих з COIVD-19 на 1 млн населення і за цим показником ми вище будь-якої великої країни Європи.

Як пише в Facebook Євген Істребін, країни, де ситуація схожа на нашу, вже давно значно посилили карантинні обмеження, в той час як в Україні лише чотири області потрапили в червоні зони.

"На мою думку, посилювати карантин треба коли госпіталізації вище 600 або 700 на 1 млн населення ... Ви розумієте що буде відбуватися якщо лікарі не ковідних відділень будуть заражатися поза роботою, і потім заносити вірус в нековідну хірургію наприклад", - пише він.

За словами автора публікації, не можна допускати такого високого рівня поширення вірусу серед населення по всій країні.

"Карантин запровадили тільки з 26 лютого, коли все вже розійшлося по країні. Тепер вони бояться ввести не просто карантин по країні, вони навіть у Вінницькій області його не можуть ввести. А смертність - смертність буде рости. Додаткових смертей в листопаді-грудні було 490 -550 кожен день. Тепер може бути і до тисячі в день", - додав Істребін.

Нагадаємо, що влада Києва просить Кабмін дозволити посилити обмежувальні заходи через зростання захворюваності на COVID-19.