RU  UA

Пожежа на Закарпатті, стратегія деокупації Криму і підозра Азарову - головні новини 24 березня

На Закарпатті сталася масштабна пожежа у житловому комплексі для переселенців, Державне бюро розслідувань повідомило колишньому прем'єру Миколі Азарову про підозру в державній зраді, а президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію деокупації Криму. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Пожежа на Закарпатті

На Закарпатті сталася масштабна пожежа. Там зайнялися дві багатоквартирні будівлі житлового комплексу для переселенців. Вогонь швидко розповсюдився на площі більше тисячі квадратних метрів.

Загоряння гасили шість пожежних машин та понад три десятки рятувальників. За попередніми даними, травмованих та загиблих немає.

Причину займання встановлюють слідчі. Серед версій - умисний підпал сухої трави.

Підозра Азарову

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову. Екс-чиновника звинувачують у державній зраді.

Про підозру повідомили в рамках розслідування так званих Харківських угод. За версією слідства, Азаров за попередньою змовою із Януковичем нашкодив суверенітету України, її територіальній цілісності та недоторканості.

В Офісі генпрокурора наголосили, що колишній прем'єр особисто забезпечив узгодження проекту, згідно з яким Чорноморський флот РФ продовжить перебувати у Криму ще протягом 25 років під приводом отримання знижки на газ. Саме такі дії Азарова дали змогу Януковичу підписати відповідні угоди від імені Кабміну.

Стратегія деокупації Криму

Президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію деокупації та реінтеграції Криму. Повний текст документу вже опублікували на сайті очільника держави.

Конфлікт намагатимуться розв'язати дипломатично. Натомість реінтеграцію проводитимуть із урахуванням курсу України на вступ до НАТО та ЄС.

Стратегія передбачає створення Кримської платформи. ЇЇ основна мета - за допомогою переговорів повністю звільнити півострів від Російської Федерації.