RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На допити почали викликати організаторів і виконавців рейдерської схеми угруповання Вілкул-Романенко - ЗМІ

У справі про шахрайство і рейдерство активів агрохолдингу "Рістон Холдинг" Головне слідче Управління НПУ вручило першу підозру (ч. 4 ст. 190 КК - шахрайство в особливо великих розмірах) одному з виконавців схеми Євгену Моршиніну. Як пишуть ЗМІ, він був представником Вілкула в ТОВ "Дніпромлин" (головою юридичної служби), "організовував рейдерське захоплення і фіктивне банкрутство комбінату, а згодом на півроку був зареєстрований в реєстрах як бенефіціар підприємства-двійника – ТОВ"ДМК Дніпромлин". Тепер, за інформацією журналістів, готується отримати підозру Оксана Лобко - ще одна з топ-"підписантів" схеми, яка "представляла на"Дніпромлин"інтереси Вілкула і Романенка в ролі фіндиректора підприємства, готувала документи за фіктивними боргами і банкрутство". Її нібито "делегували виконати аналогічну роботу на ТОВ "Добробут" (створена Дніпропетровською обласною громадською організацією "Управління соціального захисту ветеранів та інвалідів МВС України").

Про це пише видання From.UA.

Як писали ЗМІ, по "Добробуту" була здійснена "підробка протоколу загальних зборів", в результаті чого Лобко була призначена гендиректором агрофірми. Фальшивий протокол був скасований наказом Мін'юсту від 09.10.20. № 3508/5, але Лобко "встигла поставити підпис і печатку на фальшивому договорі, нібито, між"Добробут"і ТОВ"Агроінвест-Україна"на поступку права вимоги боргу в розмірі 21 865 779 грн 44 коп. Договір не тільки не має реального характеру і економічної мети, він банально відсутній на субрахунку 6851 оборотно-сальдової відомості підприємства, тобто - не існує", пише видання.

На підставі копії цього "договору" Господарський суд Києва порушив справу по банкрутству ТОВ "Добробут".

"Крім статей КК по рейдерству та фіктивному банкрутству"Дніпромлин", тепер Оксані Лобко загрожує ще ч.3 статті 219 КК (доведення до банкрутства) і ч.3 статті 358 (підробка документів в змові з групою осіб)", - пише видання.

Як зазначає видання, прес-служба НПУ МВС повідомила, що після підозри на адресу виконавця Моршиніна, "вирішується питання про повідомлення про підозру організаторам з числа колишніх чиновників, які мають відношення до вчинення вищевказаних кримінальних злочинів, і звернення до суду з клопотанням про обрання їм запобіжного заходу". Ексвіцепрем'єр і ексгубернатор Дніпропетровщини часів Януковича Олександр Вілкул вже запрошувався на допит в якості свідка. ЗМІ пише, що "він зайняв позицію"нічого не знаю, нічого не бачу, нічого нікому не скажу", що може призвести до звинувачення його в наданні неправдивих свідчень. А екссекретар міськради Дніпра часів Януковича Макс Романенко в реєстрах значиться як єдиний бенефіціар комбінату"Дніпромлин", при цьому не вказавши, як він придбав комбінат.