RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Вихід є: експерт розповів, як влада може різко скоротити поширення коронавірусу в Україні

В Україні зараз активна фаза захворювань на коронавірусну інфекцію. Майже кожен день країна встановлює антирекорди, але влада може скоротити поширення коронавірусу.

Про це розповіли "Апострофу" епідеміолог Олексій Галімський і глава Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

За словами Кравченка, діти грають важливу роль в епідемічному процесі інфекційних хвороб. "А новий штам коронавіруса, який циркулює в Україні - британський. Він вражає, в тому числі, і дітей. Діти перебувають в ізольованих колективах, а це може впливати на інтенсивність поширення хвороби", - каже він.

Галімський зазначає, що молодша школа, це ж маленькі діти і їх потрібно довести або привезти в школу, а це додаткова соціальна активність для мам, тат, бабусь.

Але маленьких дітей справді не залишиш вдома самих, а роботу для батьків ніхто не відміняв. Соломоновим рішенням, на думку Олексія Галімського, був би перегляд принципів державної підтримки українців на карантині.

"Набагато ефективніше, ніж закривати промтоварних ФОПів, було б закрити школи і дитячі сади. Якщо 8 тисяч гривень як компенсація за локдаун ФОПу ніяк не перекриває його заробіток, то 8 тисяч гривень можна було б дати мамі, яка посидить з дитиною і позаймається з ним , щоб вона не ходила в школу або знайде бабусю сусідку за 5 тисяч гривень посидіти з дитиною", - пояснив Галімський.

Але поки влада не переглянула свої підходи, і школярі молодших класів продовжують відвідувати школу, епідеміологи прогнозують в короткостроковій перспективі ще більший підйом захворюваності.

"Зараз спостерігається підйом, і це на тлі того, що ми припинили всі навчання - були канікули. В інтервалі 7-14 днів від моменту початку навчання дітей в школах варто чекати наступний епідеміологічний підйом", - резюмував Галімський.

Читайте також матеріал "Апострофа": Новий смертельний штам в Україні: чи зможе індійська вакцина перемогти заразу.